İsrail'den Gazze ve Lübnan'a Hava Saldırısı!

İsrail'den Gazze ve Lübnan'a Hava Saldırısı!
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine ilişkin yeni hava saldırıları da gerçekleştirirken, Filistin saldırılara cevap verildiğini ifade etti.Edinilen bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Filistinli direniş gruplarına...

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine ilişkin yeni hava saldırıları da gerçekleştirirken, Filistin saldırılara cevap verildiğini ifade etti.

Edinilen bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Filistinli direniş gruplarına ait bazı askeri noktaları hedef aldı.

Füzelerle kentin doğusundaki bir askeri nokta hedef alındı. Saldırıda yaşamını yitiren veya yaralanan bilgisi gelmezken çevredeki ev ve arazilerde hasar oluştuğu öğrenildi.

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırı gerçekleştiren savaş uçaklarına ateş açan ağır bir makineli tüfeği hedef aldığını ifade etti.

Ordu tarafından yapılan açıklamada, Gazze'den, gece saatlerinde İsrail ordusuna ait savaş uçakları ile Yahudi yerleşim birimlerine ateş açan ağır makineli tüfek insansız hava aracı (İHA) ile hedef alındığı ifade edildi.

Filistinli Gruplar Karşılık Veriyor

Ayrıca Filistinli direniş grupları da Gazze Şeridi üzerinde uçaklara karadan havaya füzeler atarak karşılık vermeyi sürdürüyor.

Filistinli grupların açıklamasında, "İşgalin (İsrail) saldırganlığına yanıt vermeye devam ediyoruz." ifadesi kullanılarak, Gazze'ye yakın olan Yahudi yerleşim birimlerinin bir dizi roketlerle hedef alındığı belirtildi.

İsrail makamlarınca gerçekleştirilen açıklamada, Tel Aviv çevresi de dahil olmak üzere ülkenin güneyinde, kuzeyinde ve merkezindeki yerleşim yerlerinde sığınaklar açıldığı aktarıldı.