Korkutan Deprem! 5,6 Büyüklüğünde Yaşandı

Korkutan Deprem! 5,6 Büyüklüğünde Yaşandı
Son zamanlarda Türkiye'de yaşandığı gibi dünya genelinde de korkutucu depremler meydana geliyor. Dünya çapında şiddetleri giderek artan depremlerde can ve mal kayıpları yaşanmaya da devam ediyor. Ülkemizde olduğu gibi pek çok...

Son zamanlarda Türkiye'de yaşandığı gibi dünya genelinde de korkutucu depremler meydana geliyor. Dünya çapında şiddetleri giderek artan depremlerde can ve mal kayıpları yaşanmaya da devam ediyor. Ülkemizde olduğu gibi pek çok ülkede de uzmanlar, dünya genelinde depremlerin sıklaşacağını ifade edip önlemlerin alınması gerektiği konusunda uyarıyorlar.

Yaşanan son depremlere göre, Asya ülkesi olan Nepal'de 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 5,6 şiddetindeki deprem ile sarsılan ülkede en az 6 kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Birçok Ev Yerle Bir Oldu

Nepal'de gece saatlerinde yaşanan 5,6 şiddetindeki depremde çok sayıda ev yerle bir oldu. En az 5 kişinin yaralandığı belirtilirken en az 6 kişinin de yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Çevrede de Hissedildi

Hindistan sınırına 150 kilometre mesafedeki Doti bölgesinde meydana gelen sarsıntı bölge halkı tarafından büyük bir panikle karşılandı. Yerin 10 kilometre derinliğinde yaşanan deprem Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi ve çevresinde de hissedildi.