Meksika Ünlü Köpeklerini Türkiye'ye Gönderiyor

Meksika Ünlü Köpeklerini Türkiye'ye Gönderiyor
Başkent Mexico City'den 16 eğitimli köpeğin bulunduğu uçak yola çıktı. Depremlerin çok sık meydana geldiği Meksika'da uzman sivil ve askeri arama kurtarma ekipleri bulunuyor. Köpekler, 2017 yılında ülkede meydana gelen depremde...

Başkent Mexico City'den 16 eğitimli köpeğin bulunduğu uçak yola çıktı. Depremlerin çok sık meydana geldiği Meksika'da uzman sivil ve askeri arama kurtarma ekipleri bulunuyor. Köpekler, 2017 yılında ülkede meydana gelen depremde yaşam kurtarılmasında oynadığı rolle dikkat çekmişti.

Frida isimli Labrodor Retriever cinsi köpek, Mexico City'de koruyucu gözlükleri ve ayakkabılarıyla çekilen fotoğraflarından sonra uluslararası üne kavuşmuştu. Donanma yetkililerine göre Frida, Meksika, Haiti, Guetemala ve Ekvador'da 12 kişiyi kurtardı. Sivil kurtarma ekibi Los Topos de Tlatelolco (Tlatelolco'lu köstebekler) de, askeri kurtarma ekipleri ile beraber yola çıktı.

Türkiye İçin Yardım Talebi

Grubun deneyimli gönüllüleri Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Harbard'a mesaj atıp, Türkiye için yardımda bulunabileceklerini ifade etti.

Sonrasında Ebrard, Mexico City'deki Türk Büyükelçiliği'nin yardımıyla, ekibin Türkiye'ye gönderilmesinin ayarlandığını dile getirdi.

Türkiye ve Suriye'deki arama kurtarma çalışmalarına eğitimli köpekler gönderen tek ülke Meksika değil.

Hırvatistan, Çekya, Almanya, Yunanistan, Libya, Polonya, İsviçre, İngiltere ve ABD de eğitimli köpekler gönderdi.