Okullar Haftada 4 Güne Düşürülebilir! Çalışmalar Devam Ediyor

Okullar Haftada 4 Güne Düşürülebilir! Çalışmalar Devam Ediyor
Pandemi, Ukrayna - Rusya savaşı ve global gelişmelerin ardından, enerji krizi ülkelerin pek çok politikasını derinden etkiliyor. Bu kapsamda, çeşitli tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklamalar dünyanın dört bir yanından gelmeye...

Pandemi, Ukrayna - Rusya savaşı ve global gelişmelerin ardından, enerji krizi ülkelerin pek çok politikasını derinden etkiliyor. Bu kapsamda, çeşitli tasarruf tedbirlerine ilişkin açıklamalar dünyanın dört bir yanından gelmeye devam ederken, okullarda verilecek eğitim haftada 4 güne düşürülmesi de gündeme alındı.

Okullar Haftada 4 Gün Olacak Mı?

İngiltere'de, enerji krizine çözüm bulmak için çeşitli tasarruf tedbirleri uygulanıyor. Birçok alanda, enerjinin daha az ve verimli kullanılabilmesi için projeler geliştirilirken, okullarda da benzer bir adımın atılması gündeme geldi. Artan maliyetler ve enerji krizine çözüm amaçlı olarak, okullarda eğitim haftada 4 güne indirilmesi İngiltere gündeminde geniş yer kaplarken, henüz net bir karar alınmış değil.

Veliler Tepkili

Okullarında 4 güne düşürüleceğine dair iddiaların ardından, İngiltere'deki velilerin bir kısmı duruma tepki gösterdiler. Çocukların eğitim hayatının olumsuz etkileneceğini belirten veliler, düzenlemenin hayat geçmemesi gerektiğini belirtiyorlar. Önümüzdeki süreçte, enerji krizi nedeniyle farklı ülkelerden, yeni tasarruf kararlarının gelmesi bekleniyor.