Ölüm İğnesi Bile Onu Öldürmedi... Hiç Denenmemiş Bir Yöntemle İdam Edilecek

Ölüm İğnesi Bile Onu Öldürmedi... Hiç Denenmemiş Bir Yöntemle İdam Edilecek
ABD'de yaşanan bir idam skandalında mahkum Alan Eugene Miller, idam gününde verilen zehirli iğneyle ölmeyince idam yöntemi değiştirildi.Eylül ayında uygulanan zehirli iğnede görevlilerin Miller'ın kan damarlarını bulamaması...

ABD'de yaşanan bir idam skandalında mahkum Alan Eugene Miller, idam gününde verilen zehirli iğneyle ölmeyince idam yöntemi değiştirildi.

Eylül ayında uygulanan zehirli iğnede görevlilerin Miller'ın kan damarlarını bulamaması üzerine mahkum yaklaşık 1 saat acı içinde kıvrandığı için ceza ertelenmişti.

Mahkumun avukatları ve Alabama eyalet yönetimi, ABD'de ilk kez uygulanacak olan nitrojen hipoksi yöntemiyle Miller'in idam edilmesine karar verdi.

Toplumu İkiye Bölen Tartışma 

Miller'ın üzerinde çalışılan, ancak büyük tartışmalara yol açan idam yönteminde, mahkuma bir maskeyle nitrojen gazı verilecek. Mahkuma verilecek olan nitrojen gazının ise kandaki oksijen değerlerini düşürerek birkaç dakika içinde ölümüne sebebiyet vermesi bekleniyor.

Söz konusu bu yeni idam yöntemi ise ABD'deki vatandaşları ikiye böldü. Bazıları bunun insancıl bir yöntem olduğunu savunurken, çoğu kişi Nazilerin gaz odası yöntemine benzettiği için bu yöntemi yanlış buldu.

Miller Denek Olarak Kullanılacak 

Uygulanacak olan bu yeni idam yönteminde, Miller'ın tepkilerine ve ölüm süresine bakılarak acılı mı ya da acısız mı olduğuna karar verilecek. Yani, Miller bir denek olarak kullanılacak.

Miller Neden İdam Edilecek?

1999 yılında iş yerinde üç meslektaşını silahla vurarak öldüren Miller, idam cezası almıştı. Yıllarca idamı bekleyen ve zehirli iğne ile öldürülmek istemeyen Miller'ın idam cezası, yeni yöntemin protokolü netleşince verilecek.