Savaş ve Açlık Kriziyle Mücadeleye Devam: Tahıl Koridoru'yla Tam 40 Ülkeye Tahıl Ürünü Taşındı

Savaş ve Açlık Kriziyle Mücadeleye Devam: Tahıl Koridoru'yla Tam 40 Ülkeye Tahıl Ürünü Taşındı
Ukrayna Devlet Başkanı Volodemir Zelenski Tahıl Koridoru Anlaşması sayesinde yaklaşık 500 gemiyle 12 milyon ton tahıl ürününün taşındığını söyledi.Küresel açlık krizini önlemeyi amaçlayan Karadeniz Tahıl Girişimi kapsamında...

Ukrayna Devlet Başkanı Volodemir Zelenski Tahıl Koridoru Anlaşması sayesinde yaklaşık 500 gemiyle 12 milyon ton tahıl ürününün taşındığını söyledi.

Küresel açlık krizini önlemeyi amaçlayan Karadeniz Tahıl Girişimi kapsamında bugüne kadar 40 ülkeye, yaklaşık 500 gemiyle 12 milyon ton tahıl ürünü taşıdı. Bu sayede, Ukrayna'nın tahıl ihtiyacı olan ülkelere gerekli ürünlerin gönderimi sekteye uğramadı.

'Ukrayna'dan Tahıl' Girişimi

Dünyanın en önemli tahıl üreticilerinden biri olan Ukrayna, bildiğiniz üzere dünyada açlık krizinin yaşanmaması için her yıl milyonlarca ton tahıl ürününü ihraç ediyor.

Öte yandan 'Ukrayna'dan Tahıl' isimli bir girişimleri olduklarını belirten Zelenski, kıtlık ve kuraklık riski olan ülkelere ayda en az 60 gemilik tahıl ürünü göndermeyi planladıklarını söyledi.

'Petrol Fiyatı İçin Tavan Fiyatı Çok Yüksek'

Avrupa'nın Rus petrolü için belirlediği varil fiyatının 65 dolara indirimini yeterli bulmayan Zelenski, Rusya'nın bunun üzerinden on milyarlar kazanacağını söyledi. Ayrıca yaptırımların etkili olabilmesi için varil fiyatının 30-40 dolar bandına inmesi gerektiğini belirtti.