Son Dakika: Ukrayna'dan Bomba Gibi Açıklama...

Son Dakika: Ukrayna'dan Bomba Gibi Açıklama...
Savaşın ilk günlerinden bu yana Kiev'i hedef alan ancak haftalar boyunca kenti düşüremeyen Rusya, hedefini doğuya çevirmişti.Bir süredir savunmada olan Rusların Herson bölgesinden çekilmesiyle savaş evrilirken, Ukrayna bomba gibi...

Savaşın ilk günlerinden bu yana Kiev'i hedef alan ancak haftalar boyunca kenti düşüremeyen Rusya, hedefini doğuya çevirmişti.

Bir süredir savunmada olan Rusların Herson bölgesinden çekilmesiyle savaş evrilirken, Ukrayna bomba gibi bir açıklama yaptı.

Daha önce Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar, Ukrayna'nın savaştaki kayıplarının bir devlet sırrı olduğunu söyleyerek açıklamayacaklarını belirtmişti.

Ancak, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'nin danışmanı Mykhailo Podolyaki savaştaki kayıpları açıkladı. Podolyak, 24 Şubat'taki işgal sonrasında çıkan savaşta 13 bin Ukrayna askerinin ölmüş olabileceğini belirtti.

Ordu Doğrulamadı 

Podolyak'a göre ölen 10-13 bin arasındaki bu askerlerin sayısı, Ukrayna ordusu tarafından doğrulanmadı.

Zelenski'nin sağ kolu olarak da bilinen Podolyak, Haziran ayında yaptığı açıklamada ise savaşta her gün 100-2000 Ukrayna askerinin öldüğünü söylemişti.

40 Bin Sivil Öldü 

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley, savaşta 100 bin civarında Rus ve 100 bin civarında da Ukrayna askerinin öldüğünü ya da yaralandığını söylemişti.

Orgeneral Milley'in Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yaklaşık 40 bin kadar sivilin öldüğünü değerlendirmesi ise şimdiye kadar ilk kez Batılı bir yetkili tarafından duyurulan en yüksek ölü tahmini olarak öne çıktı.

Moskova Eylül'de Açıklamıştı 

Kremlin ise ölen asker sayısını en son Eylül'de 5 bin 937 olarak açıklamıştı. Bunun üzerine ise askeri kayıplara dair herhangi bir güncelleme yapılmadı.