Twitter'a Yeni Rakip: Kullanıcılar Bu Uygulamaya Akın Ediyor!

Twitter'a Yeni Rakip: Kullanıcılar Bu Uygulamaya Akın Ediyor!
44 milyar dolarlık satın almadan bu yana ne Twitter'da ne de Elon Musk cephesinde sular durulmuyor...Twitter çalışanlarını işten çıkaran ve çalışma koşullarını katılaştıran Musk, uzun süredir platformda yasaklı olan isimlerin...

44 milyar dolarlık satın almadan bu yana ne Twitter'da ne de Elon Musk cephesinde sular durulmuyor...

Twitter çalışanlarını işten çıkaran ve çalışma koşullarını katılaştıran Musk, uzun süredir platformda yasaklı olan isimlerin profillerini de açtı. Donald Trump gibi isimlerin yeniden Twitter'da aktif hale gelmesi, Musk'a olan tepkileri çığ gibi büyütürken, yeni bir rakip ortaya çıktı.

Musk'a tepkili olan kullanıcılar, platformu tek tek terk ederken Hive Social uygulamasına geçiş yapmaya başladı.

Şirket İçinde Sert Esen Rüzgar

Twitter'ı satın almasının ardından Elon Musk, çalışanları bir bir kovmuş, yöneticileri işten çıkarmıştı. Ayrıca çalışma şartlarını sertleştirerek uyum sağlayamayacak olanları çıkaracağını söylemişti. Öyle ki dediği gibi de oldu. Twitter, uzun süredir ilk kez bu kadar çalışanın işten çıktığını gördü.

Yasaklı Hesaplar Tekrar Twitter'da

Öte yandan Musk, Donald Trump gibi Twitter'da hesapları yasaklanan kullanıcıları da tekrar platformda dahil etti. Ancak Donald Trump'ın Twitter'a dönmesiyle birlikte kullanıcıların tepkisi çığ gibi büyüdü. Bu sebeple bazı kullanıcılar platformu terk etmeye başladı.

Kullanıcıların Seçtiği Yeni Platform: Hive Social!

Elon Musk'ın Twitter'ı yönetme biçiminden hoşlanmayan kullanıcılar, platformu terk edip, yeni bir platform aramaya başladılar. Mastadon ve Tumblr gibi Twitter'a alternatif olan platformların yanı sıra, son günlerde Hive oldukça popülerleşti.

Twitter'ı terk eden kullanıcılarla birlikte Hive Social, 2 milyon kullanıcıya ulaştı. Ayrıca TikTok'u gerisinde bırakarak App Store'da zirveye oturdu.