Twitter'ın Yeni Sahibi Elon Musk'tan Geri Adım: Beklenen Özellik Ertelendi

Twitter'ın Yeni Sahibi Elon Musk'tan Geri Adım: Beklenen Özellik Ertelendi
Bildiğiniz üzere Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Twitter'ı satın almıştı. Satın almanın ardından şirkette köklü değişiklikler yapan Musk, 'mavi tik' özelliğini beklemeye aldığını duyurdu.Twitter'ı...

Bildiğiniz üzere Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Twitter'ı satın almıştı. Satın almanın ardından şirkette köklü değişiklikler yapan Musk, 'mavi tik' özelliğini beklemeye aldığını duyurdu.

Twitter'ı satın alacağı haberleriyle gündemdeki yerini koruyan Musk, 'mavi tik' özelliği için aylık 8 dolarlık bir ücret alınacağını duyurmuştu.

Eski sistemde mavi tik, başvuru yapıldıktan sonra veriliyor ve herhangi bir ücret talep edilmiyordu. Ancak Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasıyla birlikte platformda değişiklikler başladı.

Önce mavi tik özelliğinin 8 dolar olacağını söyleyen Musk, son yaptığı açıklamada, mavi tik özelliğinin ertelendiğini duyurdu.

Twitter üzerinden duyuru yapan Musk, mavi tik özelliğini daha güvenli hale getirinceye kadar bekleteceğini ekledi. Sebep olarak ise ünlülüleri ya da markaları taklit eden çok sayıda kullanıcı olduğu ve şirket hisselerinin fiyatındaki düşüş öne sürüldü.

Bot Hesaplar Yüzünden Dava Açılmıştı 

Daha önce Twitter'ı satın almak için teklif sunan ancak daha sonra vazgeçen Musk, buna sebep olarak bot hesapları öne sürmüştü. Ancak aylar süren koşuşturmacanın ardından, sonunda Twitter'ı satın aldı.

Satın almanın ardından yaptığı açıklamalarda ise bot ve sahte hesapların önüne geçmek için gereken her şeyin yapılacağını söylemişti. Bunun üzerine Musk, mavi tikli hesapların da kontrol edeceğini duyurmuştu.

Şirkette Köklü Değişiklikler 

Twitter'ı satın aldıktan sonra şirkette köklü değişiklikler yapan Musk, önce diğer yöneticileri işten çıkarmıştı. Daha sonra da çalışanların oldukça büyük bir kısmını bir sınava tabi tutarak, başarısız olanların işine son vermişti.