Yeni Yasa Yürürlüğe Girdi, Donald Trump'a Tecavüz Davası Açıldı!

Yeni Yasa Yürürlüğe Girdi, Donald Trump'a Tecavüz Davası Açıldı!
Elle dergisinin eski köşe yazarı E. Jean Carroll, eski ABD Başkanı Donald Trump'a tecavüz davası açtı. İddiaya göre 1995'te New York'ta lüks bir mağazanın soyunma odasında Trump, Carroll'a cinsel saldırıda bulundu.Yeni Yasa...

Elle dergisinin eski köşe yazarı E. Jean Carroll, eski ABD Başkanı Donald Trump'a tecavüz davası açtı. İddiaya göre 1995'te New York'ta lüks bir mağazanın soyunma odasında Trump, Carroll'a cinsel saldırıda bulundu.

Yeni Yasa Geldi, Carroll Davayı Açtı 

Dün New York'ta yürürlüğe giren yeni bir yasa, eyalet dahilinde tecavüze uğrayanlara, olayın üzerinden ne kadar geçerse geçsin dava açma hakkı sunmaya başladı. Yasanın ardından harekete geçen Carroll ise Donald Trump'a dava açtı.

Carroll'ın avukatı Roberta Kaplan, Trump'ı davranışlarından sorumlu tutmak istediklerini söylerken, Trump'ın avukatı yasa istismarına dikkat çekti.

Yasa İstismarı mı Var? 

Trump'ın avukatı Alina Habba, davanın yeni yasayı istismar ettiğine örnek göstererek gerçek tecavüz kurbanlarına zarar verme riski olduğunu savundu.

Carroll ise Trump'a mağazada hediye seçerken yardım ettiğini, bir ara soyunma odasına girdiklerini ve o sırada Trump'ın kendisine tecavüz ettiğini öne sürdü.

Başına gelenleri iki arkadaşına anlattığını iddia eden Carroll, arkadaşlarından birinin polise gitmesini tavsiye ettiğini söyledi. Yazarın söylediklerine göre diğer arkadaşı ise Trump'ın çok sayıda avukatı olduğunu ve davayı kaybedeceğini öne sürerek, olayı anlatmamasını öğütlemiş.

'Tipim değil' 

İlk kez 2019 yılında Carroll'ın tecavüz suçlamasını reddeden Trump, yazarı tanımadığını söylemişti. Ayrıca 'iddiaları hayal ürünü, zaten tipim de değil' cevabını vermişti.