Yurt Dışında Çalışmak İsteyenlerin Dikkatine: Almanya Şartları Kolaylaştıracak

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenlerin Dikkatine: Almanya Şartları Kolaylaştıracak
Almanya, mevcut göç yasasını değiştirmek için harekete geçti. Berlin'de toplanan bakanlar kurulu, yurt dışından gelecek olan iş gücü göçüne ilişkin şartların kolaylaştırılmasına yönelik kilit noktaları kabul etti.Yapılacak...

Almanya, mevcut göç yasasını değiştirmek için harekete geçti. Berlin'de toplanan bakanlar kurulu, yurt dışından gelecek olan iş gücü göçüne ilişkin şartların kolaylaştırılmasına yönelik kilit noktaları kabul etti.

Yapılacak olan bu düzenleme kapsamında, vasıflı işçilerin Almanya'ya hızlı bir şekilde gelip başlangıç yapabilmeleri için bürokratik engellerin kaldırılacağı açıklandı.

Ayrıca, gelen vasıflı işçilerin daha iyi nitelikler kazanmaları için de gerekli imkanların mümkün kılınacağı açıklamalara eklendi.

Bakım hizmetlerinden yazılım sektörüne kadar çok sayıda alanda kalifiye elemana ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Almanya, kısa zaman içinde somut bir yasa tasarısı sunulacağını bildirdi.

7 Milyon Kişi Emekliye Ayrılacak 

Refah düzeyinin korunmasına dikkat çeken Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, 2035 yılına kadar 7 milyon yurttaşın emekliye ayrılacağını bildirdi.

Bu nedenle çok sayıda işletmenin işçi sıkıntısı çektiğini ve bir yasa tasarısı sunarak işçilerin Almanya'ya gelişini kolaylaştırmak istediklerini söyledi.