Zelenski'den Elon Musk'a Zehir Zemberek Sözler: 'Gel de Kendin Gör!'

Zelenski'den Elon Musk'a Zehir Zemberek Sözler: 'Gel de Kendin Gör!'
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, katıldığı video konferansında, Elon Musk'ın Rusya'ya toprak vererek barış sağlama önerisine sert tepki gösterdi.Verdiği tepkide ise Rus güçlerinin ülkeye verdiği zararı görmek için Elon Musk'ı...

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, katıldığı video konferansında, Elon Musk'ın Rusya'ya toprak vererek barış sağlama önerisine sert tepki gösterdi.

Verdiği tepkide ise Rus güçlerinin ülkeye verdiği zararı görmek için Elon Musk'ı Ukrayna'ya davet etti. Ayrıca, böyle bir açıklama yapmadan önce durumu anlaması gerektiğini söyleyerek sitem etti.

Rusya'nın burada ne yapmaya çalıştığını anlamak istiyorsanız Ukrayna'ya gelin, bunu kendi gözlerinizle görün. Ancak ondan sonra bize bu savaşı nasıl, ne zaman bitirebileceğimizi ve kimin başlattığını söyleyebilirsiniz.

Musk Ukrayna'ya Ücretsiz İnternet Sağlıyor 

Elon Musk'ın sahibi olduğu şirketlerden biri olan SpaceX, bildiğiniz üzere uydu interneti sağlayarak dünyanın her yerine internet getirmeyi amaçlıyor.

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşta internete olan ihtiyacı fark eden Musk, Starlink uygularını göndererek Ukrayna'da ücretsiz internet sağlamaya devam ediyor. Rusya'nın enerji santrallerine verdiği zarar göz önüne alındığında, bu hizmet büyük bir can kurtarıcı görevi görüyor diyebiliriz.

Musk Zarara Rağmen Devam Edecek 

Ekim ayında Starlink'in zarar etmesine ve milyarlarca dolarlık vergiye karşın Musk, Ukrayna için internet hizmetinin devam edeceğini söyledi.

Zelenski Anket Başlattı 

Öte yandan Musk'ın Ukrayna'nın Rusya'ya toprak bırakmasına dair önerisinin üzerine Zelenski, bir anket başlattı. Ankette ise şu soruyu sordu:

Hangi Elon Musk'ı daha çok seviyorsunuz: Ukrayna'yı destekleyen mi yoksa Rusya'yı destekleyen mi?

Twitter kullanıcıları ise çoğunluklu olarak Ukrayna seçeneğini oyladı.