Edirne Kent Müzesi Açılıyor

Edirne Kent Müzesi Açılıyor
Edirne Kent Müzesi, Edirne'nin fethinin 656'ncı yıl dönümünde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Edirne Kent Müzesi, Edirne'nin fethinin 656'ncı yıl dönümünde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Edirne'yi taçlandıracak, Edirne'nin geçmişinden geleceğine ışık tutacak olan Edirne Kent Müzesi için Trakya Kalkınma Ajansının 2015 yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Edirne Belediyesince hazırlanan 'Tarihi Değerleri ile Yaşayan ve Yaşatılan Edirne' isimli proje başarılı bulunarak, belediyeye ait Hafızağa Konağı'nın 'Edirne Kent Müzesi' olarak düzenlenmesi için çalışmalar başlamıştı. Bodrum katıyla beraber 3 katlı Hafızağa Konağı'nda başlatılan çalışmalar tamamlandı. Edirne Kent Müzesi, Edirne'nin fethinin 656'ncı yıl dönümü olan 5 Mayıs 2017 Cuma günü kapılarını ziyaretçilere açacak.

Edirne halkına söz verdikleri kent müzesini hayata geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir kentte kent müzesi olmaması büyük bir eksiklikti. Uzun çalışmalarımız sonucunda müzemiz tamamlandı. Müzede Edirne'nin kuruluşundan bugüne kadarki tarihi, coğrafi, kültürel, sosyal, ekonomik, ticari ve turistik yapısına ilişkin gelişimine; bu gelişim süreci içinde önem arz eden şahıslara ve olaylara; kentin kırılma dönemlerine ilişkin araştırmalar ve bu araştırmalar yoluyla tüm sergi ve sunum alanlarına yer verdik. Ayrıca müzemizde bilgi ve belgeler ile görsel objeler, eserler ve envanterler de yer aldı. Edirnelileri kendi değerleriyle yeniden buluşturacak." şeklinde konuştu.

GİRİŞ ÜCRETİ 1 TL OLACAK

5 Mayıs 2017 Cuma günü saat 14.30'da düzenlenecek törenle kapılarını açacak Edirne Kent Müzesi'ne giriş 1 TL olacak. Belediye Başkanı Gürkan, müzenin biletli giriş yapılan bir müze olacağını belirterek, "Amacımız para kazanmak değil. Parasız olan şey çok değerli olmuyor." dedi.

EJH