Edirne Roman Eylem Planı Toplantısı Yapıldı

Edirne Roman Eylem Planı Toplantısı Yapıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal hizmet, sosyal yardım, barınma, sağlık, istihdam ve eğitim alanlarında Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2022-2030) hazırlandı. Yeni Strateji Belgesi...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal hizmet, sosyal yardım, barınma, sağlık, istihdam ve eğitim alanlarında Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2022-2030) hazırlandı. Yeni Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nın amacı ise Roman vatandaşların ve hayat standartlarının yükseltilmesi ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi olarak açıklanmıştı.

Planlar kapsamında Edirne Valiliği'nde düzenlenen Roman Eylem Planı toplantısında durum değerlendirilmesi yapıldı.Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sunumda sayısal verilerin ortaya konulmasından sonra analiz, tespit ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Saha İncelemeleri  ve Çalışmalar Görüşüldü

Toplantının ikinci kısmında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce sunum yapıldı. Sosyal yardımlardan faydalanan aileler ile alakalı gerçekleştirilen saha incelemeleri ve çalışmaları görüşüldü.

Vali Kırbıyık, eğitim alanındaki çalışmalarının eksiklikleri görmede faydalı olduğunu ifade etti. Eğitim ile alakalı yaşanan aksaklıkların çözümüne yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini vurgulayan Kırbıyık, "Bu konunun çözümü için ev ziyaretleri, birebir veli görüşmeleri gibi çalışmaları bıkmadan usanmadan yapmamız gerekiyor. Üçüncü başlığımız eğitimin kalitesi ve sınavla öğrenci alan okullara öğrenci yerleştirme oranı arttırmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.