Edirne ve Marmara İçin Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı

Edirne ve Marmara İçin Sağanak Yağış ve Fırtına Uyarısı
Edirne için sağanak yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından yapılan uyarıda; bugün (12 Mart 2019 Salı) öğle saatlerinden itibaren rüzgarın yönünün kuzeydoğuya dönerek kuvvetinin artacağı, yarın (13 Mart 2019 Çarşamba) akşam saatlerine kadar İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ile Edirne'nin güney kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında; ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

SARI ALARM VERİLDİ

Meteoroloji Uyarı sisteminde Edirne, Kırklareli, Bursa ve İzmir için sarı kategoride uyarı; Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul için turuncu kategoride uyarı verildi. Uyarı yapılan bölgelerde kuvvetli rüzgar/fırtına, sağanak/gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Edirne'nin Keşan, İpsala, Enez ve Meriç ilçeleri için bugün ve yarın kuvvetli rüzgar ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) uyarısında bulunuldu.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteorolojinin son tahminlerine göre Edirne'nin tüm ilçelerinde bugün ve yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteorlojiden yapılan açıklamada; ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

EDİRNE HAVA TAHMİNLERİ

Turuncu alarm verilen  Keşan, İpsala, Enez ve Meriç ilçeleri için Meteoroloji tahminleri alınamıyor.