15 gün boyunca trafiğe kapalı olacak

15 gün boyunca trafiğe kapalı olacak
Edirne Belediyesinin 2 yıl önce başladığı altyapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bosnaköy-Olin Kavşağı yolunun 15 gün boyunca kapalı olacağını söyledi.Edirne...

Edirne Belediyesinin 2 yıl önce başladığı altyapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bosnaköy-Olin Kavşağı yolunun 15 gün boyunca kapalı olacağını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bosnaköy-Olin Kavşağı'nda gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Altyapı çalışmalarında önemli bir noktaya geldiklerini söyleyen Gürkan, "Edirne'nin yeni yerleşim bölgesinin en büyük sorunu olan kanalizasyon ve yağmur suyu toplama hatlarını Paşaçayırı mevkisinde bulunan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'ne bağlayacağız. 2,5 aydır Kocasinan Mahallesi, Abdi İpekçi Caddesi, Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Hoca Ahmet Yasevi Caddesi, İlhami Ertem Caddesi'nde 1200'lük buhar kürlü contalı beton borularla hatlarımızı döşedik. Tren yolu hemzemin geçidini yatay delgi sondaj yöntemiyle geçmemiz gerekiyor. Borular aynı tünel yapımı gibi, yerin 6 metre altına kalacak. Kalıcı bir şekilde şehrin bütün ana hatlarını yağmur suyu, kanalizasyonu buradan bu sistemle taşıyarak Paşaçayırı'ndaki İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile buluşturmuş olacağız." dedi.

Yatay delgi sondaj yönteminin Edirne'de ilk defa kullanıldığına dikkat çeken Gürkan, "Edirne'nin kanayan yarası olan bu sorun da inşallah bitmiş olacak. Bu çalışma 15 gün sürecek. 15 gün boyunca Bosnaköy-Olin Kavşağı yolu kapalı olacak. Vatandaşlarımızın alternatif ulaşım güzergahlarını kullanmalarını istiyoruz." dedi.