16 milyon liralık vurgun iddialarına ETUS'tan yanıt

16 milyon liralık vurgun iddialarına ETUS'tan yanıt
Serhad Birlik Etus Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Hakan Giyik, şehir içi ulaşımı sağlayan minibüslerde bulunan nakit para kumbaralarında 5 yılda toplanan 16 milyon 631 bin liranın kayıtlara geçirilmediği ve zimmet iddialarına...

Serhad Birlik Etus Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Hakan Giyik, şehir içi ulaşımı sağlayan minibüslerde bulunan nakit para kumbaralarında 5 yılda toplanan 16 milyon 631 bin liranın kayıtlara geçirilmediği ve zimmet iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı. İddiaları yalanlayan Giyik, bilirkişi raporunda da böyle bir şeyin olmadığını ifade etti. Edirne Belediye Meclisinde 2014 yılında alınan kararla şehir dışından gelen veya kentkart'ı bulunmayan vatandaşın mağduriyetini gidermek amacıyla nakit parayla toplu taşıma kullanma hakkı verildiğini belirten Hakan Giyik, "Bu karar kooperatifimize iletildikten sonra kısa süre içerisinde tüm ortaklarımızla beraber oy birliğiyle nakit biniş sistemini uygulamaya başladık. Kimse kendi kafasına göre bir şey yapmadı. 2014-2019 yıllarında nakit topladık. Ortaklarımıza haftada bir, 15 günde bir hakediş dağıttık. Bu sırada kooperatifimizin içinden 12 ortağımız bizi zimmetle suçlayıp suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturma başlattı." diye konuştu.

"16 milyon lirayı üyelere dağıttık"

Soruşturma kapsamında bilirkişilerin gelip tüm evrakları incelediğini anlatan Giyik, "18.11.2019 tarihinde Savcılığa bilirkişi raporları verildi. Sonuç kısmında şu ifadeler var; 'Yönetimin uhdesinde hiçbir şekilde bir meblağ bulunmadığı açık ve nettir.' 12 ortağımız kooperatife, Hakan Giyik'e, yönetime nasıl zarar veririz amacıyla bir yola çıkmışlar; bu bizleri derinden üzmüştür. Salı günü yerel basına, çarşamba günü ulusal basına sızan haberdeki 16 milyonluk zimmet ve vurgun iddialarını kabul etmiyoruz, edemeyiz. 2014 ile 2019 arasında toplanan 16 milyon paranın 226 üyeye dağıtıldığının belgeleri burada. Savcılık da istedi, hemen götürdük. Bir tane üyem 'Ben para almadım' diyemez. Bizi şikayet eden 12 kişiden 8'i bu paraları aldı, 4'ü de şikayet ettikten sonra aldı." dedi.

"Kimse bize hırsız diyemez, alnını karışlarım adamın"

Serhad Birlik Etus Kooperatifinde büyük emekler olduğunu söyleyen ve kooperatif üzerine oynanan oyunlara hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini ifade eden Giyik, "Hamdi Sedefçi başkanlığında 10 milyon para verdik, 70 tane araba alıyorduk o zaman. Şu anda 481 bin TL değerinde 170 tane araba aldık. Matematiği olan çarpsın. Bulunduğumuz tesisin değeri 8 milyon lira. Bunları Edirne için, ortaklarımız için, vatandaş için yaptık. Ortaklarımıza haftalık hakedişler dağıttık. Altı yedi aydır para dağıtamıyoruz; neden dağıtamıyoruz, bilen var mı? 'Hakan hırsız, o hırsız' diye yazmak kolay. Kimse bana ve ismi geçen arkadaşlarıma hırsız diyemez. Alnını karışlarım adamın!" diye konuştu.

Fotoğraf: Arşiv