2022 Edirne Yılı başladı

2022 Edirne Yılı başladı
Edirne Belediye Meclisi tarafından Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle ilan edilen "2022 Edirne Yılı", yılın ilk iş gününde çalınan gong ile başladı. Edirne'nin plakasının 22 olması da bu yılı daha özel hale getiriyor.2022...

Edirne Belediye Meclisi tarafından Edirne'nin kurtuluşunun 100. yılı nedeniyle ilan edilen "2022 Edirne Yılı", yılın ilk iş gününde çalınan gong ile başladı. Edirne'nin plakasının 22 olması da bu yılı daha özel hale getiriyor.

2022 Edirne Yılı, Edirne Belediyesi binasında düzenlenen törenle karşılandı. Edirne Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde düzenlenen törende Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2022 Edirne Yılı'nın kente, ülkeye ve tüm insanlığa barış, sağlık, refah ve özgürlük getirmesi temennisinde bulundu. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır tarafından, konuya ilişkin belediye meclis kararı okundu.

Edirne Belediye Meclisi'ndeki tüm siyasi partilerin oy birliğiyle ilan edilen 202 Edirne Yılı hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Gürkan, "Ayrıca bugün belediyemizin kuruluşunun 155. yılı. Edirne Belediyesi, Türkiye'de kurulan ilk belediyelerden biri. Dilaver Bey'in yaptırmış olduğu belediye binamızın da faaliyete geçişinin 122. yılı." diye konuştu. Hedeflerinin herkesin burada yaşamaktan mutlu olduğu, burada yaşamayanların ise gıpta ettiği bir Edirne olduğunu anlatan Gürkan, bu amaç yolunda tüm imkanları kullanacaklarını söyledi.

VALİ CANALP'İ ZİYARET ETTİ

Belediyedeki törenlerin ardından Başkan Gürkan ve beraberindeki Belediye Meclis Üyeleri; Edirne Valisi Ekrem Canalp'i makamında ziyaret etti. Heyeti makamında kabul eden Vali Canalp, 2022 Edirne Yılı'nın hayırlı olmasını diledi. Edirne için 2022 yılının öneminin altını çizen Canalp, "Edirne'nin kurtuluşunun yüzüncü yılı. Hoş bir denk gelme de Edirne'nin plaka kodunun 22 olması. Bu da 2022'yi sembolik anlamda daha anlamlı ve değerli kılmaktadır." ifadelerine yer verdi.