23 Nisan'da balkonlardayız

23 Nisan'da balkonlardayız
Edirne'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs salgını sebebiyle balkonlarda kutlanacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Nisan'da tüm Edirne halkını balkonlarında İstiklal Marşı'nı okumaya davet etti.Bu...

Edirne'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs salgını sebebiyle balkonlarda kutlanacak. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 23 Nisan'da tüm Edirne halkını balkonlarında İstiklal Marşı'nı okumaya davet etti.

Bu yıl 23 Nisan'da, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yılı kutlanacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs salgını sebebiyle balkonlarda kutlanacak. 23 Nisan Perşembe günü saat 21.00'de balkonlarda İstiklal Marşı okunacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sosyal medya hesabından bulunduğu çağrıda, "Bildiğiniz gibi bu yıl, Ulusal Egemenliğimizin kuruluşu ve Kurtuluş Savaşımızın başlangıcının 100'üncü yılı. Cumhuriyetimizin kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının 23 Nisan 1920'de egemenliği saraydan alıp halka verdiği günün yıl dönümü. Bu tarih, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için çok önemli bir tarih. Ancak virüs tedbirleri kapsamında 23 Nisan'ı coşkuyla, dolu dolu, sokaklarda değil; yüreklerimizde, gönüllerimizde, akıllarımızda ve evlerimizde kutlayacağız. Tüm Edirneli hemşehrilerimi, 23 Nisan akşamı saat 21.00'de evlerinin balkonlarına çıkarak; bayrak ve vatan gibi en büyük sembollerimizden biri olan İstiklal Marşı'nı hep beraber söylemeye davet ediyorum. O akşam Edirne'de Milli Egemenliğimizin 100. yılı nedeniyle tüm Edirne balkonlarda İstiklal Marşı'nı büyük bir coşku, gurur, inançla hep beraber söyleyelim." dedi.