4 bin 559 işletme denetlendi

4 bin 559 işletme denetlendi
Edirne il merkezi ve ilçelerinde haziran ayının ilk yarısında Edirne Valiliği koordinasyonunda 4 bin 559 işletmede denetim gerçekleştirildi. Vatandaşların işletmelerde karşılaştıkları uygunsuzlukları 112, 155 ve 156 numaralı...

Edirne il merkezi ve ilçelerinde haziran ayının ilk yarısında Edirne Valiliği koordinasyonunda 4 bin 559 işletmede denetim gerçekleştirildi. Vatandaşların işletmelerde karşılaştıkları uygunsuzlukları 112, 155 ve 156 numaralı hatlara ihbar etmeleri halinde en kısa sürede müdahil olunacağı belirtildi.

Salgınla mücadelede halkın desteğiyle büyük yol kat edilmesi sonucunda; Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda belirlenen kurallar çerçevesinde birçok alanda kontrollü normalleşme adımları atılmaya başlandı.

Bu kapsamda berber, kuaför, güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, ticari taksiler, pazar yerleri, sosyete pazarları, şehiriçi ve şehirlerarası toplu ulaşım, camiler, açık alanlar, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, park, piknik alanları, dernek lokalleri, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetlerinde uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemler çerçevesinde 01-16 Haziran 2020 tarihleri arasında Edirne il merkezi ve ilçelerde Edirne Valiliği koordinasyonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı personellerinin katılımıyla oluşturulan 15 komisyon (60 personel) tarafından 4 bin 559 denetim gerçekleştirildi.