AK Parti Edirne İl Başkan İba'dan Hıdırellez Mesajı

AK Parti Edirne İl Başkan İba'dan Hıdırellez Mesajı
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, mesajında Türk dünyasında olduğu gibi ülkemizde de sevinç ve coşkuyla kutlanan Hıdırellez’in, Hızır ile İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen...

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, mesajında Türk dünyasında olduğu gibi ülkemizde de sevinç ve coşkuyla kutlanan Hıdırellez’in, Hızır ile İlyas peygamberlerin yeryüzünde buluştukları, baharın gelişini müjdeleyen gün olarak kabul edildiğini dile getirdi.

Şenliklerin bu sene de yoğun katılımla ve coşkulu şekilde yapılacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirten İba, "Kalabalıkla birlikte Kakava ateşi yakılacak, dilekler nehre atılacak. Bizlerde bu coşkuya ortak olacağız. Hıdırellez kültürü bizlere atalarımızdan miras kaldığı gibi, bizler de bu zaman diliminin önemini bilerek, bu geleneği sürdürüyor ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Ülkemizin her yerinde coşkuyla kutlanan Hıdırellez bayramının, sağlık, mutluluk, huzur, barış ve bereket getirmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızın Hıdırellez bayramını kutluyorum." şeklinde konuştu.