AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba: Allah Bir Daha Milletimize Böyle Günler Yaşatmasın

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba: Allah Bir Daha Milletimize Böyle Günler Yaşatmasın
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İbamesajında, Edirne'nin Balkan Savaşı sırasında kuşatma altında kaldığını ve 26 Mart 1913'e kadar işgal edildiğini ifade etti.Türk milletinin Balkan Savaşı'nda canını ortaya koyarak büyük...

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İbamesajında, Edirne'nin Balkan Savaşı sırasında kuşatma altında kaldığını ve 26 Mart 1913'e kadar işgal edildiğini ifade etti.

Türk milletinin Balkan Savaşı'nda canını ortaya koyarak büyük bir fedakarlık gösterdiğini hatırlatan İba'nın mesajı şu şekilde:

"Bugünkü varlığımızı yurdunu savunmak için şehit olan milletimize ve askerlerimize borçluyuz. Sarayiçi'nde esir tutulan birçok askerimiz, sivillerimiz, çocuklarımız günlerce hayatta kalma mücadelesi vermiş, en sonunda teslim olmak zorunda kalmışlardır. Allah bir daha milletimize, devletimize böyle günler yaşatmasın.

Edirne'nin tarihine unutulmaz iz bırakan Balkan Savaşları'nın 110. yıl dönümü vesilesiyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Edirne için uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazileri şükran ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun."