Başkan Gürkan'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Gürkan'dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mesajında, Cumhuriyet'in, her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazabilmek için giriştiği mili mücadelenin sonucunda elde ettiği bir zaferin sonucu olduğunu belirtti.Cumhuriyet'in,...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mesajında, Cumhuriyet'in, her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazabilmek için giriştiği mili mücadelenin sonucunda elde ettiği bir zaferin sonucu olduğunu belirtti.

Cumhuriyet'in, Türk milletinin kaderinde yer almış, Türk milletinin istek ve karakterine uygun devlet şekli ve siyasi dönemin adı olduğunu ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Türk milletinin kanıyla, canıyla çizdiği ülke sınırlarına, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'e, demokrasiye ve tüm bunların bize kazandırdığı değerlere her zaman, her koşulda her ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız, koruyacağız ve sonsuza kadar yaşatacağız.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz vizyonu ile bizlere emanet ettiği laiklik, demokrasi ve hukuk devleti anlayışı ile 2'nci yüzyılında da Cumhuriyet'in bizlere sunduğu bu değerlere sahip çıkmaya, Cumhuriyet'imizi ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz."