Başkan Gürkan'dan Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Gürkan'dan Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mesajında, kadınların tüm zor günlerde olduğu gibi depremin ardından da en ön sırada yer aldığını ifade edildi.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına her zaman güvendiğini...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, mesajında, kadınların tüm zor günlerde olduğu gibi depremin ardından da en ön sırada yer aldığını ifade edildi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına her zaman güvendiğini ve toplumda hak ettiği yere gelebilmesi için reformlara imza attığını kaydeden Gürkan, şu ifadelere yer verdi:

"Ulu Önderimiz, 'dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir' diyerek Türk toplumunda kadının yerini ortaya koymuştur. Hiçbir ülkede, hiçbir lider, kadın hakları için Atatürk kadar mücadele vermemiştir. Yaptığı reformlarla Türk kadınına gelişmiş ülkelerden çok daha önce bazı haklara kavuşmasını sağlamıştır.

Kadın emeğin, özverinin ve mücadelenin adıdır. Yaşadığımız büyük deprem felaketinde de kadınlarımız yine el ele verip, yaralara merhem olmuş, toplumumuzun tekrardan iyileşmesi ve tekrar ayağa kalkması için büyük çaba sarf etmiş, çaba sarf etmeye de devam etmektedir. İşte kadınlarımızdaki bu dayanışma, bu şefkat ve bu mücadele bizleri tekrar ayağa kaldıracak yegane güçtür. Çünkü güçlü kadın, güçlü bir ülke demektir."