Belediye 230 bin maske dağıttı

Belediye 230 bin maske dağıttı
Edirne Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, alınan koronavirüs önlemleriyle ilgili geniş açıklama yaptı. Toplantıya basın mensupları ve vatandaşlar alınmadı. Meclis salonu, toplantı...

Edirne Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, alınan koronavirüs önlemleriyle ilgili geniş açıklama yaptı. Toplantıya basın mensupları ve vatandaşlar alınmadı. Meclis salonu, toplantı öncesinde dezenfekte edildi.

10 Mart'tan itibaren devlet ve millet olarak koronavirüse karşı mücadelenin sürdürüldüğünü söyleyen Gürkan, "Bu süreçte Sağlık Bakanımız, gerçekten de tüm sağlık çalışanlarıyla birlikte olağanüstü bir performans sergiliyor. Ben Sağlık Bakanımız başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarına şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Virüsle ilgili yapılacak en büyük çalışma, teması kesmek. Biz de bugün Belediye Meclisini olağanüstü toplarken, mümkün olduğu kadar sosyal mesafe kurallarına uymaya çalıştık." diye konuştu.

Türkiye’de 10 Mart’ta ilan edilen krizden 2 gün önce, 8 Mart’ta çalışmalara başladıklarını belirten Belediye Başkanı Gürkan, “Bütün tedbirleri alarak çalışmalara başladık, 7/24 esasıyla devletimizin bütün kurumlarıyla, Valiliğimizle organize bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Birçok tedbir aldık, gelişmelere göre yeni tedbirler almaya devam ediyoruz. Edirne Belediyesi 8 Mart’tan bugüne toplam 230 bin ücretsiz maske dağıttı. Tüm kamu kurumlarına, kuruluşlarına, evlere maske dağıtmaya devam ediyoruz. 28 Mart itibarıyla, apartmanları dezenfekte etmeye başladık. Villa tarzı ya da müstakil evlerin, buralarda başka bir aile yaşamadığı, temas riski söz konusu olmadığı için dezenfekte edilmeye ihtiyacı yok. Kısıtlı olan kaynaklarımızı buralarda kullanmıyoruz. Ağırlıklı olarak 3 ve daha fazla katlı olan yerlere, birden fazla ailenin yaşadığı alanların ortak kullanım alanlarını dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlarımız, ‘Hep yeni yerleşim bölgesinde çalışıyorsunuz’ diyorlar. Örneğin Yeniimaret Mahallemizde konutların yüzde 90’ı müstakil evler. Dolayısıyla bir ortak yaşam alanı söz konusu değil. Diğer mahallerde de maske, kolonya, el dezenfektanı dağıtımları devam ediyor. Menzilahir Mahallesi’nde hiç apartman yok. Orada site, apartman anlamında bir dezenfeksiyon olması söz konusu değil çünkü herkes kendi evinde tek aile olarak yaşıyor. Ama dezenfeksiyon dışında Edirne’deki tüm evlere ücretsiz maske, eldiven ve el dezenfektanı ulaşıyor. Ulaşmaya da devam edecek." dedi.