Belediye dantel böceğine karşı ilaçlama yapacak

Belediye dantel böceğine karşı ilaçlama yapacak
Edirne'de sayıları yüksek derecede artan dantel böceklerin karşı belediye ilaçlama yapacak.Edirne'de son günlerde tüm mahallelerde yoğun bir şekilde görülen dantel böcekleri istilacı ve yapışkan olarak biliniyor. İnsan vücuduna...

Edirne'de sayıları yüksek derecede artan dantel böceklerin karşı belediye ilaçlama yapacak.

Edirne'de son günlerde tüm mahallelerde yoğun bir şekilde görülen dantel böcekleri istilacı ve yapışkan olarak biliniyor. İnsan vücuduna yapıştığında temas ettiği yerde kaşıntıya neden olan dantel böcekleriyle sadece Edirne'nin değil, çevre illerin de başı dertte.

Edirne Belediyesi dantel böceği ile mücadele kapsamında 24 mahallenin 4 tanesinde ilaçlama çalışması yapacak. Belediye anons sistemi ve sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, 28-29 Temmuz 2021 tarihlerinde ilaçlama yapılacağı açıklandı. Açıklamada, "Dantel böceği ile mücadele kapsamında 28 Temmuz - 29 Temmuz 2021 tarihlerinde 1. Murat, Fatih, Kocasinan ve Şükrüpaşa mahallelerinde yeşil alan ve ağaçlık alanlarda ilaçlama yapılacağından, halkımızın bu yerlerde bulunmamaları önemle rica olunur." dendi.