Belediye otel kiralayacak

Belediye otel kiralayacak
Belediye Meclisi'nde, kız öğrenci yurdu olarak kullanılması, Kırkpınar tarihlerinde ise belediye misafirlerini ağırlamak için otel kiralanması görüşüldü. Otel kiralanması oy çokluğuyla kabul edilirken, AK Parti ve MHP'li meclis...

Belediye Meclisi'nde, kız öğrenci yurdu olarak kullanılması, Kırkpınar tarihlerinde ise belediye misafirlerini ağırlamak için otel kiralanması görüşüldü. Otel kiralanması oy çokluğuyla kabul edilirken, AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinin red oyu kullanması üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Cemaat yurtlarını alkışlarla kabul edenler, Cumhuriyet yurtlarına nasıl karşı çıkıyorlar herkes görecek." dedi.

Edirne Belediye Meclisi'nin Mayıs Ayı olağan toplantısı yapıldı. Bir önceki toplantıda, faaliyetlerini durduran Sultan Otel'in kız öğrenci yurdu olarak kullanılması ve Kırkpınar tarihlerinde belediye misafirlerini ağırlamak için belediye tarafından kiralanması gündeme gelmişti. AK Parti grubunun talebiyle birlikte bir komisyon kurularak çalışmalar yapıldı ve mayıs ayı toplantısında tekrar görüşüldü. AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri red oyu verirken, otelin kiralanması oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Oylamanın ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Gürkan, red oyu veren meclis üyelerini eleştirerek, "Burası kız öğrenci yurdu olarak hizmet vermek için kiralanıyor. Biz kızlarımızı yokluktan ve garibanlıktan dolayı ne oluğu belirsiz insanların ellerine teslim etmeyeceğiz. Ekonomik şartları olmasa da evlatlarımızın uygun koşullarda barınmaları için Edirne Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Bu çocukları cemaatlere teslim etmeyeceğiz. Cemaat yurtlarını alkışlarla kabul edenler, Cumhuriyet yurtlarına nasıl karşı çıkıyorlar herkes görecek." şeklinde konuştu.