Binlerce kaçak ürün ele geçirildi

Binlerce kaçak ürün ele geçirildi
Edirne'de yol arama ve kontrolü esnasında Romanya'ya gitmekte olan bir araçta fatura ve belgesi bulunmayan binlerce kaçak ürün ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince...

Edirne'de yol arama ve kontrolü esnasında Romanya'ya gitmekte olan bir araçta fatura ve belgesi bulunmayan binlerce kaçak ürün ele geçirildi. Şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince TEM Gişeleri yol arama ve kontrol noktasında yapılan kontrol faaliyeti esnasında, şüpheli bir araç durduruldu. İstanbul'dan Romanya Ülkesine gitmekte olduğu belirlenen şüpheli araçta fatura ve belgesi bulunmayan binlerce kaçak parfüm, ayakkabı, güneş gözlüğü, el çantası ve giyim malzemesi ele geçirildi. Araç içerisinde, faturası ve belgesi bulunmayan 1982 adet kaçak parfüm, 448 adet faturasız ve belgesiz spor ayakkabısı, 37 adet güneş gözlüğü, 21 adet kadın el çantası, 259 adet çeşitli markalarda giyim malzemesi (sweatshirt) ve 1206 kilogram yabancı menşeili örgü peyniri ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak malzemelere el konulurken, şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.