Bu yılın Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim

Bu yılın Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim
Geçen yıl şartları yerine getirmesine rağmen salgın nedeniyle Kırkpınar Ağalığı yapamayan Seyfettin Selim, Belediye Meclisi kararıyla 2021 yılının Kırkpınar Ağası seçildi.Edirne Belediye Meclisi'nin haziran ayı olağan...

Geçen yıl şartları yerine getirmesine rağmen salgın nedeniyle Kırkpınar Ağalığı yapamayan Seyfettin Selim, Belediye Meclisi kararıyla 2021 yılının Kırkpınar Ağası seçildi.

Edirne Belediye Meclisi'nin haziran ayı olağan toplantısında, Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili önemli kararlar alındı. Pehlivanların lisanslarının yetişmemesi sebebiyle bu yıl yapılacak olan 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri bir hafta ertelendi. 9-10-11 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecek Kırkpınar Güreşleri seyircisiz olacak.

2019 yılında düzenlenen 658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Ali Gürbüz olmuştu. Kırkpınar'da üç yıl üst üste başpehlivan olanlara, başpehlivanlık altın kemeri veriliyor. Ancak geçen yıl pandemi nedeniyle Kırkpınar Yağlı Güreşleri yapılamadı. Belediye Meclisinde, başpehlivanlık altın kemeri hesabı için 2019, 2021 ve 2022 yıllarının üst üste üç yıl olarak kabul edilmesine karar verildi.

2019 yılında, 2020 yılının ağalığı için yapılan ihaleyi Seyfettin Selim kazanmıştı. Seyfettin Selim şartları yerine getirerek ödemesini yapmış ancak pandemi nedeniyle 2020 yılı ağalığı gerçekleşmemişti. Konuyla ilgili konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Seyfettin Selim, gerekli şartları yerine getirerek ve ödemesini yaparak ağalığı hak etmiştir. Ancak pandemi nedeniyle ağalığı gerçekleştirilememiştir." dedi.

Seyfettin Selim'in bu anlamda veya parasını geri istediği bir talebi olmadığını ifade eden Gürkan, hakkaniyetten yana olmak için, bu yıl düzenlenecek olan 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağalığına Seyfettin Selim'in ilan edilmesi teklifini meclise kendisinin getirdiğini söyledi.

Geçen yıl 659. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası olması gereken Seyfettin Selim, Belediye Meclisi'nde alınan kararla birlikte 2021 yılında düzenlenecek olan 660. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağası oldu.