Caddelere girişler HES koduyla

Caddelere girişler HES koduyla
Koronavirüs salgını açısından vaka sayısı ile çok yüksek riskli iller arasında yer alan Edirne'de yoğunluk yaşanan caddelerin girişine sınırlama getirildi. Bir yıl önce de benzer bir uygulamayla bariyerlerle kapatılan Saraçlar...

Koronavirüs salgını açısından vaka sayısı ile çok yüksek riskli iller arasında yer alan Edirne'de yoğunluk yaşanan caddelerin girişine sınırlama getirildi. Bir yıl önce de benzer bir uygulamayla bariyerlerle kapatılan Saraçlar ve Çilingirler Caddeleri, tekrar bariyerlerle kapatıldı. HES kodu olmayanlar bu caddelere giremeyecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs risk haritasında Edirne, kırmızı kategoride yer alıyor. Ayrıca Edirne son açıklanan vaka sayılarıyla, en yüksek artış yaşanan iller arasında beşinci sırada yer alıyor. Şehir genelinde 100 bin kişide 180,01 vaka bulunuyor.

Bununla birlikte Edirne'de önlemler artırılıyor. En son marketlere girişte getirilen HES kodu sorgulama uygulaması, şimdi de kentin yaya akışının yoğun olduğu caddelere getirildi. Bir yıl önce de benzer bir uygulamayla bariyerlerle kapatılan Saraçlar ve Çilingirler Caddeleri'ne girişte bu sefer HES kodu sorgulanıyor. HES kodu olmayanlar bu caddelere alınmayacak. Vatandaşlar durumu 'salgında başa dönüş' olarak nitelendirirken, uygulamayla birlikte yaşanan yoğunluğun azalacağı tahmin ediliyor.

Fotoğraf: Arşiv