Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdesi Romanları Memnun Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Müjdesi Romanları Memnun Etti
Edirne Roman Derneği Başkanı Erdinç Çekiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdenin, Romanları memnun ettiğin dile getirdi."Her Roman'a bir yuva" sloganıyla duyurulan projenin umut ve beklenti yarattığını ifade eden Çekiç,...

Edirne Roman Derneği Başkanı Erdinç Çekiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdenin, Romanları memnun ettiğin dile getirdi.

"Her Roman'a bir yuva" sloganıyla duyurulan projenin umut ve beklenti yarattığını ifade eden Çekiç, "12 ilde pilot çalışma yapılacağı, bu illerden birinin de Edirne olacağını biliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bu konuyla ilgili destekçi olduğu projede, sosyal konutların planlarının Roman toplumunun kültürü ile dokusuna uygun ve yerinde iyileştirme modelleriyle yapılabilmesi için gayret sarf ediliyor." şeklinde konuştu.

Bir Mahallede de Sosyal Konut Yapılacak

Çekiç, Keşan'da 120 konutluk bir proje olduğunu, yakın zamanda Edirne'deki bir mahallede de sosyal konutların yapımına başlanacağını dile getirdi.

Konut konusunun Romanlar için çok önemli bir sorun teşkil ettiğinin görülmesi gerektiğini ifade eden Çekiç, "Bugün dar odalarda, küçük evlerde, sağlıklı şartların oluşmadığı yerlerde oturan Roman toplumunun konut sorununu, erken evlilikler ve okul devamsızlıklarının sebebi olarak görebiliriz. Düzenli bir hayata geçişin temel merkezi konutlar olacaktır diye düşünüyoruz. Bu alanda atılan bu adımı son derece memnuniyetle ve mutlulukla karşıladık. Allah Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun." dedi.