Dantel böceği Edirne'yi istila etti

Dantel böceği Edirne'yi istila etti
İnsan vücuduna ve bulduğu her yüzeye yapışarak rahatsızlık veren dantel böcekleri Edirne'yi istila etti.Rüzgarla savrularak ağaçlı bölgelerden geldiği belirtilen dantel böceklerinin insan sağlığına bir zararı yok ancak vücuda...

İnsan vücuduna ve bulduğu her yüzeye yapışarak rahatsızlık veren dantel böcekleri Edirne'yi istila etti.

Rüzgarla savrularak ağaçlı bölgelerden geldiği belirtilen dantel böceklerinin insan sağlığına bir zararı yok ancak vücuda yapışarak kaşıntı yaratması sebebiyle rahatsızlık veriyor.

Son günlerde siyah ve beyaz renkte olan dantel böcekleriyle ilgili şikayetler arttı. Dantel böcekleri tüm yüzeylere yapışıyor. İnsan vücuduna yapışan böcekler kaşıntı yapıyor ve rahatsızlık veriyor. Bazı vatandaşlar dantel böceklerinin ısırdığını da söylüyor.

Kumaş gibi yüzeylere yapışan dantel böcekleri kumaş ne kadar sallanırsa sallansın yüzeyden ayrılmıyor, tek tek çıkarılması gerekiyor. İstilacı ve yapışkan özellikte olan dantel böceklerinin rüzgarla birlikte ağaçlı bölgelerden geldiği belirtiliyor.

BELEDİYE, ŞİKAYET ÜZERİNE İLAÇLAMA YAPIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, dantel böceğiyle ilgili iki yıldır çalışma yaptıklarını söyledi. Dantel böceğinin yalnızca rahatsızlık verdiğini, zehirli veya alerji yapan bir böcek olmadığını söyleyen Tanrıkulu, sivrisineğin aksine dantel böceğinin önlenemez olduğunu, gelen şikayetler üzerine ilaçlama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Geçen sene dantel böceği istilası Kocaeli'de de yaşanmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre; hastalık bulaştırmayan ve kan emme gibi özelliğe sahip olmayan dantel böcekleri, dokundukları yerlerde kaşıntı gibi reaksiyonlara sebep oluyor.