Depremzede Karakaya Ailesi Edirne'de Misafir Ediliyor

Depremzede Karakaya Ailesi Edirne'de Misafir Ediliyor
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlere Malatya'daki evlerinde yakalanan Karakaya ailesi, Edirne'nin Tayakadın köyünde hayırseverler tarafından misafir ediliyor.Doğanşehir'de esnaflık yapan Murat ve İsmet Karakaya kardeşler, depremde...

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlere Malatya'daki evlerinde yakalanan Karakaya ailesi, Edirne'nin Tayakadın köyünde hayırseverler tarafından misafir ediliyor.

Doğanşehir'de esnaflık yapan Murat ve İsmet Karakaya kardeşler, depremde tamamen yıkılan ev ve iş yerlerini geride bırakarak eş ve çocuklarıyla Edirne'ye geldi.

Merkeze bağlı Tayakadın köyünde hayırsever bir kişi, deprem bölgesinden gelen aileye evinin kapılarını kira almadan açtı, köy halkı da afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için seferber oldu.

Ülke Zor Günler Geçiriyor

Murat Karakaya, ülkenin zor günler geçirdiğini ifade etti.

Karakaya, Türk insanının merhameti ve dayanışması sayesinde kara günlerin geçeceğini vurguladı.

Edirne'de görevli kardeşinin davetiyle geldikleri Tayakadın köyünde gördükleri misafirperverliğin, kendilerini duygulandırdığını söyleyen Karakaya, "Komşular ve köy muhtarı bizimle çok ilgileniyor. Her gün halimizi hatırımızı soruyorlar, ne ihtiyacımız varsa gideriliyor. Edirne halkından ve köylülerden Allah razı olsun. Kapılarını bize açtılar." şeklinde konuştu.