Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde Görevli Elemanlarına Psikososyal Eğitim Verildi

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde Görevli Elemanlarına Psikososyal Eğitim Verildi
Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda "Psikososyal Destek Yaklaşımları" konulu hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.Doç. Dr. Bacıoğlu'nun...

Trakya Üniversitesi (TÜ) tarafından yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda "Psikososyal Destek Yaklaşımları" konulu hizmet içi eğitim programı gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Bacıoğlu'nun yaptığı etkinliğe öğretmen, sosyolog, sosyal çalışmacı, sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve psikolojik danışman olarak görev yapan personel katıldı.

Bacıoğlu, psikososyal destek hizmetini yürütecek olan personelin mesleki bilgi ve becerilerinin yanı sıra empati, şefkat, öz farkındalık, duygularını düzenleyebilme ve iyi bir dinleyici olma gibi niteliklere sahip olması gerektiğini kaydetti.

Depremzedelere yönelik psikososyal destek hizmetlerinin uygulanması ve sunulmasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bir sunum yapan Bacıoğlu "Bu müdahalelerin amaçları, hayatta kalanların güvenliğini ve fiziksel ve duygusal rahatlığını artırmaktır. Duygusal olarak bunalmış ve çevreye uyum sağlamakta güçlük çekenleri dengelemektir. Acil ve uzun vadeli kaygılar hakkında bilgi toplamak, destek ve mevcut hizmetler ile ilgili bilgi sunmak, pratik destek sağlamak, sosyal ağlarla bağlantılar kurmaktır." dedi.