Edirne Altyapı Çalışmaları İçin 200 Milyon TL Kredi Kullanacak

Edirne Altyapı Çalışmaları İçin 200 Milyon TL Kredi Kullanacak
Edirne Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Recep Gürkan önderliğinde Ocak ayı olağanüstü toplantısını yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.Meclis...

Edirne Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Recep Gürkan önderliğinde Ocak ayı olağanüstü toplantısını yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Meclis üyelerine altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik, çalışmaların, kentin 4 farklı noktasında devam ettiğini söyledi.

Kanalizasyon çalışmalarında %98'lik bir seviyeye gelindiğini aktarak Tetik, içme suyu hattında %65, yağmur suyu toplama hattında da %55'lik bir tamamlama seviyesine ulaştıklarını aktardı.

Belediye Başkanı Recep Gürkan ise 2022 Ocak ayında meclis üyelerinden toplamda 180 milyon TL'lik kredi kullanımı için yetki aldıklarını ancak o krediyi kullanmadıklarını, şimdi de 200 milyon TL'lik kredi istediklerini belirtti.

Kredi çıkarsa ana depoları ve yağmur suyu hatlarını da rahatlıkla tamamlayabileceklerini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

2017 yılında projelerimiz İller Bankası tarafından çizildi bitti, ekiplerimiz keşfini yaptı. Aralık 2017’de de ihalesini yaptık. O günkü keşfimiz 2017 rakamlarıyla 355 milyon liraydı. Yüzde 38 kırımla ihale sonuçlandı. 215 milyon lira ile sözleşmeyi imzaladık. Bugün bunu yapmaya kalksak 2022 fiyatları ile keşif bedelimiz 1 milyar 744 milyon lira, ihale bedelimiz de 1 milyar 64 milyon lira civarında olacak. Bugünkü rakamlarla buna herhalde girişmezdik.

Öte yandan toplantıda söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Ayhan Dinç, altyapı çalışmalarıyla ilgili olarak kendilerine yeterli bilgi verilmediğini, çalışmalarla ilgili meclis üyelerinin bilgilendirilmesini talep etti.

Gürkan ise bütün meclis üyelerine altyapı çalışmalarına dair bilgi ve belge sunmaya hazır olduklarını aktardı.

Toplantı sonunda ise altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere İller Bankası'ndan 200 milyon TL ek kredi çekilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.