Edirne Halkını Endişelendiren Balık Ölümleri Konusu Açıklığa Kavuştu

Edirne Halkını Endişelendiren Balık Ölümleri Konusu Açıklığa Kavuştu
Geçtiğimiz günlerde Edirne halkını tedirgin eden balık ölümlerine dair açıklama geldi.Hamzadere Barajı Sulama Birliği Başkanı Eyüp Farsak, söz konusu balık ölümlerinin yeni olmadığını, baraja su taşıyan kanallardaki...

Geçtiğimiz günlerde Edirne halkını tedirgin eden balık ölümlerine dair açıklama geldi.

Hamzadere Barajı Sulama Birliği Başkanı Eyüp Farsak, söz konusu balık ölümlerinin yeni olmadığını, baraja su taşıyan kanallardaki su pompalarının altında kalıp telef olan balıklar olduğunu söyledi.

Edirne halkını endişelendiren olayla ilgili açıklama yapan Farsak, su kanallarında bazı ölü balıkların görüldüğünü, ancak bu görüntünün sulama kanallarının temizlenmesinden kaynaklandığını söyledi.

'Bu Olay Her Yıl Yaşanıyor'

Gerçekleşen balık ölümlerinin barajda değil, sulama kanalında olduğunun altını çizen Farsak, her yıl bu görüntünün oluştuğunu belirtti.

Her yıl çeltik hasadı bittikten sonra sulama kanallarının temizlendiğini söyleyen Eyüp Farsak, suyun da boşaltıldığını ve bu sırada kalan balıkların tekrar su verildiğinde öldüğünü belirtti. Ayrıca, pompa altında kalan ve su azaldığı için oksijensizlikten ölen balıklar olduğunu da söyledi.

Son olarak, kanala tekrar su verilmesiyle bu durumun normale döndüğünü ekleyerek, Hamzadere Barajı'nda herhangi bir kirlilik olmadığının altını çizdi.