Edirne Kent Konseyi'nden 'Egemenlik' toplantıları

Edirne Kent Konseyi'nden 'Egemenlik' toplantıları
Edirne Kent Konseyi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kurulduğu günden bugüne 100 yıllık süreçte demokrasi ve egemenlik adına yaşananlar ve gelecekte yapılması gerekenlerin tartışılacağı “TBMM'nin 100. Yılında Egemenlik...

Edirne Kent Konseyi, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kurulduğu günden bugüne 100 yıllık süreçte demokrasi ve egemenlik adına yaşananlar ve gelecekte yapılması gerekenlerin tartışılacağı “TBMM'nin 100. Yılında Egemenlik Toplantıları - Dün / Bugün / Yarın?” başlıklı yedi toplantı yapacak.

Toplantı konuşmacılarının dünü ve bu günü anlattıktan sonra yarına dair neler yapmamız gerektiğini söyleyecekleri toplantıların ilki 29 Şubat 2020 Cumartesi günü, "Cumhuriyet Döneminde İktisadi Gelişmeler" başlığıyla Devecihan Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te gerçekleştirecek.

Toplantılarla ilgili yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“Toplantı konuşmacılarımız dünü ve bu günü anlattıktan sonra yarına dair neler yapmamız gerektiğini söyleyecekler. Bizler de onların söylediklerini açarak ve aşarak kendimize görevler yükleyeceğiz, yüklemeliyiz.

(1) 29 Şubat 2020-Cumartesi; Cumhuriyet Döneminde İktisadi Gelişmeler

(2) 14 Mart 2020-Cumartesi; Cumhuriyet ve Kadın

(3) 29 Mart 2020-Pazar; Cumhuriyet ve Yerel Yönetimler

(4) 11 Nisan 2020-Cumartesi; Cumhuriyet ve Eğitim

İlk dört toplantımız konuşmacıları dinleme, bilgilenme ve kendimizi sorgulama olarak geçecektir. Beşinci toplantımız ise ilk dört toplantıdan çıkaracağımız sonuçlar ve kendi düşüncelerimizin ortaya serilmesi olarak gerçekleştirilecektir. Kentin sivil örgütleri, gönüllülerimiz, forum şeklinde konuşarak birbirimizi anlamaya ve yurttaşlar olarak egemenliğin kullanımına ve geleceğe dair ortak çalışmalarımızı sorgulama amaçlanmaktadır.

(5) 18 Nisan 2020-Cumartesi; Toplantı Başlıklarının Değerlendirilmesi - Kentli Hakları Çerçevesinde Önümüzdeki Süreçte Görevlerimiz

(6) 25 Nisan 2020-Cumartesi; Ödül Töreni

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ortaokul ve Liselerde yapılan Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması ile Trakya Üniversitesi öğrencileri arasında yapılan Afiş, Resim ve Araştırma Yarışması sonuçları ve ödül dağıtımı olacaktır.

(7) Çocuklarımızın buluşması; 23 Nisan Haftası içinde Çocuk Çalışma Grubumuz tarafından bir toplantı düzenlenmesi de çalışmalarımız arasındadır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftası içinde bir gün belediye başkanlığının da uygun bulduğu bir günde çalışma grubumuzun ulaşabildiği çocuklarımız ile Meclis Salonu’nda bir toplantı hedefliyoruz.

Bu çalışmalarımızı yaparken Devecihan Toplantı Salonu'nu ücretsiz sağlayan Valiliğimize, toplantılarda konuşmacılarımızın masraflarını karşılayan Belediyemize ve elbette toplantılarımızda konuşarak bizleri aydınlatacak olan akademisyen ve diğer dostlarımıza sonsuz teşekkür ederiz.

Toplantılarımızın tümü Devecihan Kültür Merkezi'nde yapılacaktır ve saatleri de aynıdır; 14.00 - 16.00 arası. Her zaman olduğu gibi bu çalışmada da bileşenlerimizin ve kentlilerimizin görüş ve önerilerine her zaman açığız ve herkesi de bu toplantılara davet ediyoruz."