Edirne Kent Müzesi giriş ücretine %400 zam

Edirne Kent Müzesi giriş ücretine %400 zam
Edirne Belediyesine ait Edirne Kent Müzesi giriş ücretine %400, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi giriş ücretine ise %25 zam yapıldı. Karar Edirne Belediye Meclisinin Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nda oybirliğiyle kabul edildi. Edirne...

Edirne Belediyesine ait Edirne Kent Müzesi giriş ücretine %400, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi giriş ücretine ise %25 zam yapıldı. Karar Edirne Belediye Meclisinin Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nda oybirliğiyle kabul edildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Meclisinden onay alan fiyatların 07 Şubat 2020 tarihinden itibaren uygulanacağını açıkladı.

Alınan karar öncesinde Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi 0-4 yaş çocuklar ve engelliler için ücretsiz, öğrenci 4 TL ve yetişkin 8 TL idi. Kararın ardından öğrenci giriş ücreti 5 TL ve yetişkin giriş ücreti 10 TL oldu.

Edirne Kent Müzesi'nde ise eskiden öğrencilerden giriş ücreti alınmazken artık öğrenciler 3 TL giriş ücreti ödeyecek. 1 TL olan yetişkin giriş ücreti ise 5 TL'ye yükseltildi. Engelli, şehit ve gazi aileleri ile 65 yaş üstü vatandaşlar ücretsiz olarak müzeye girebilecek.