Edirne Sınırında Soğukla Savaş: Biri Öldü, Diğeri Tedavi Altında

Edirne Sınırında Soğukla Savaş: Biri Öldü, Diğeri Tedavi Altında
Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal köyünde yaşanan olayda, köylüler, sınıra yakın arazide iki kişiyi hareketsiz halde yatarken bulduktan sonra yetkililerle iletişime geçti.Bölgeye giden ekipler, iki göçmenden birinin...

Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal köyünde yaşanan olayda, köylüler, sınıra yakın arazide iki kişiyi hareketsiz halde yatarken bulduktan sonra yetkililerle iletişime geçti.

Bölgeye giden ekipler, iki göçmenden birinin donarak hayatını kaybettiğini anlarken, diğerini hastaneye kaldırdı.

Bulgaristan'a Kaçmaya Çalışmışlar 

Edirne üzerinden illegal yöntemlerle sınırı geçmeye çalışan iki mülteci, Bulgar güvenlik güçleri tarafından geri gönderildi. Edirne'nin Vaysal köyüne doğru tekrar yola koyulan mültecilerden biri donarak hayatını kaybetti.

Köylüler, yerde hareketsiz yatan iki göçmeni görüp ihbar ettikten sonra jandarma ekipleri olay yerine geldi. Hayatta olan mülteciye ilk müdahale yapıldıktan sonra hastaneye gönderildi.

Donmak Üzereymiş 

Jandarmanın harekete geçtiği olayda, ilk müdahale yapıldıktan sonra hastaneye gönderilen mültecinin de donmak üzere olduğu anlaşıldı. Hava sıcaklığının gece 0-5 derece arasında olduğu Edirne'deki ekipler, başka mülteci olma ihtimaline karşı bölgeyi aramaya başladı.