Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde TARSİM Toplantısı Yapıldı

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde TARSİM Toplantısı Yapıldı
Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM)  yapısı ve TARSİM ile teminat alınan risklerle ilgili katılımcılara bilgi sunuldu.Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla...

Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM)  yapısı ve TARSİM ile teminat alınan risklerle ilgili katılımcılara bilgi sunuldu.

Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, toplantıda, TARSİM'in Türk tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu sigorta güvencesini sağlayan önemli bir kurum olarak faaliyet gösterdiğini aktardı.

Çiftçilerin doğal afetler ve çeşitli risklere karşı alabilecekleri en etkili önlemin sigorta yaptırmaları olacağını kaydeden Bayazıt, "TARSİM bünyesinde yaptırılan tarım sigortaları her geçen gün yaygınlaşıyor. İlimiz poliçe sayısı olarak Türkiye sıralamasının üst sıralarında bulunuyor ve çiftçiler TARSİM'in faydalarını gördükçe daha çok ilgi göstereceklerine inanıyorum. Üreticilerimize bol ve bereketli bir üretim yılı temenni ederim." dedi.

TARSİM Tekirdağ Bölge Müdürü Hamit Çönte de TARSİM hakkında bilgi verdi.

Toplantıya Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üreticiler katıldı.