Edirne tava ciğerine zam

Edirne tava ciğerine zam
Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğerin porsiyon fiyatı, gelen %12'lik zamla birlikte 28 liraya yükseldi. Zam kararını Edirne Ticaret ve Sanayi Odası aldı. Böylelikle odaya bağlı işletmelerde ciğerin bir porsiyonu için tavan fiyat...

Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğerin porsiyon fiyatı, gelen %12'lik zamla birlikte 28 liraya yükseldi. Zam kararını Edirne Ticaret ve Sanayi Odası aldı. Böylelikle odaya bağlı işletmelerde ciğerin bir porsiyonu için tavan fiyat 28 TL oldu.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı işletmelerin zam talebi gerçekleşti. 25 lira olan tava ciğerin porsiyon fiyatına, girdi maliyetlerinin artması gerekçe gösterilerek, %12 zam yapıldı. En son 1 yıl önce zam yapıldığı belirtilen tava ciğerin porsiyonu, yapılan yeni zamla birlikte 28 lira oldu. 28 TL'nin tavan fiyat olduğunu vurgulayan ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, serbest piyasa koşullarında işletmelerin fiyatı daha aşağıda uygulayabileceğini, en üst fiyatın 28 TL olacağını söyledi.

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz ise birliğe bağlı işletmelerin henüz bir zam talebinin olmadığını, olması halinde zam vermek zorunda kalacaklarını söyledi.