Edirne TOKİ 2019 Başvuru Şartları (Orta Gelir Grubu İçin)

Edirne TOKİ 2019 Başvuru Şartları (Orta Gelir Grubu İçin)
Edirne Merkez Fırınlarsırtı ve Arnavutköy Mahalleleri 137 adet konut işi
(ALT GELİR GRUBU İÇİN TIKLAYINIZ)

ORTA GELİR GRUBU İÇİN

PROJE ADI: Edirne Merkez Fırınlarsırtı ve Arnavutköy Mahalleleri 137 adet konut işi

SATIŞA SUNULAN KONUT SAYISI: 40

SATIŞA SUNULAN KONUT TİPİ: 3+1

BAŞVURU TARİHLERİ: 21 Ocak 2019 - 31 Ocak 2019

BAŞVURU ÜCRETİ: 2000 TL

BAŞVURU: Ziraat Bankası Edirne Şubesi


KURA ve SÖZLEŞME TARİHİ

Başvurular sonrasında 18 Şubat 2019 tarihinde kura yapılacak. Asil hak sahiplerinin sözleşmelerini 25 Şubat 2019 ile 06 Mart 2019 tarihleri arasında imzalamaları gerekecek. Yedek hak sahiplerinin ise sözleşmelerini 11 Mart 2019 ile 12 Mart 2019 tarihleri arasında imzalamaları gerekecek. Sözleşmeler Ziraat Bankası Edirne Şubesi'nde imzalanacak.


BAŞVURU KATEGORİLERİ

Başvurular 4 kategoride kabul edilecektir;

1) “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri” kategorisi (Sosyal Güvenlik Kurumundan

alınmış Hak Sahipliği Belgesi olan)

2) “En az %40 Engelli Vatandaşlar” kategorisi

3) “Diğer alıcı adayları” kategorisi

* Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir.

* %40 Engelli Vatandaşlara konut sayısının %5’i kadar (2) kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

* Diğer Konut Alıcı Adayları İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.


BAŞVURU ŞARTLARI

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

Başvuru sahiplerinde T.C. vatandaşı olma ve 18 yaşını doldurmuş olma şartları aranacaktır.

Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir; birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacaktır.

Yukarıdaki şartları sağlayan kişiler, başvuru tarihleri arasında, yetkili banka şubelerine başvuru bedelini ödeyerek, (Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) başvurdukları kategori ile ilgili “Satın Alma Talep ve Yüklenim Belgesi” ni imzalayacaklardır


ÖDEME BİLGİLERİ