Edirne Valiliği, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılabilecek yerleri belirledi

Edirne Valiliği, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılabilecek yerleri belirledi
Edirne Valiliği, Edirne il merkezinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılabilecek yerler ile afiş ve pankart asma yerlerini belirledi.Edirne Valiliğinin 01 Şubat 2022 tarihli ve 15289 sayılı kararıyla, 2911 Sayılı Kanun kapsamında...

Edirne Valiliği, Edirne il merkezinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılabilecek yerler ile afiş ve pankart asma yerlerini belirledi.

Edirne Valiliğinin 01 Şubat 2022 tarihli ve 15289 sayılı kararıyla, 2911 Sayılı Kanun kapsamında açık hava toplantısı yapılabilecek yerler şöyle belirlendi:

1) İstasyon Meydanı: İstasyon Mahallesinde, Edirne Garı önünde bulunan, 3 bin 500 metrekarelik alan. Yaklaşık 14 bin kişilik.

2) Cuma pazarı doğusundaki otopark alanı: Dilaverbey Mahallesinde, cuma pazarının doğusunda, eski elektrik fabrikası ile cuma pazarı arasında kalan, 5 bin metrekarelik alan. Kapasitesi 7 bin kişi. Bu alan pazartesi ve cuma günleri kullanılamaz.

Gösteri yürüyüşü güzergahları ise şöyle belirlendi:

1) Dinlenti Park-Edirne Garı Yürüyüş Güzergahı: Şükrüpaşa Mahallesi İlhami Ertem Caddesi üzerinde bulunan Dinlenti Park toplanma alanıdır. Buradan güneydoğuya doğru İlhami Ertem Caddesi, güneybatıya doğru Ali Rıza Ataktürk Caddesi, devamında Prof. Dr. Süheyl Ünver Caddesi, devamında İstasyon Caddesi'nden Edirne Garı önüne ulaşılır. İstasyon Meydanı dağılma alanıdır.

2) İlhan Koman Parkı-Cuma Pazarı Güzergahı: Eski Cami'nin güneyinde bulunan İlhan Koman Parkı toplanma alanıdır. Rüstempaşa Kervansaray kuzeyinden Mutafçılar Sokak, devamında Selamsız Sokak, devamında Çömlekçiler Sokak, devamında Köprübaşı Caddesi yolları takip edilerek cuma pazarı doğusundaki otopark alanına ulaşılır. Dağılma yeri cuma pazarı doğusundaki otopark alanıdır. Bu güzergah pazartesi ve cuma günleri kullanılamaz.

Öte yandan Edirne Valiliğinin olur vereceği afiş ve pankartlar için Edirne Belediyesi tarafından şehrin muhtelif yerlerine konulan ücretli/ücretsiz reklam panoları, raket ve billboardlar kullanılacak. Detaylı bilgiye Edirne Valiliği resmi web sitesinden erişilebilir.