Edirne Valiliğinden şehirler arası otobüs yolculuğu açıklaması

Edirne Valiliğinden şehirler arası otobüs yolculuğu açıklaması
Edirne Valiliği, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası otobüs yolcu taşımacılığı ile ilgili ek genelge kapsamında uygulanacak prosedürleri açıkladı.Edirne Valiliği...

Edirne Valiliği, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası otobüs yolcu taşımacılığı ile ilgili ek genelge kapsamında uygulanacak prosedürleri açıkladı.

Edirne Valiliği koordinasyonunda, Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kurulan "Edirne Valiliği Seyahat İzin Bürosu" 28.03.2020 tarihi saat 17:00 itibariyle faaliyete geçecek. Buraya yapılacak olan başvurulardan uygun görülenlere kurul tarafından seyahat güzergahı ve süresini de içerecek şekilde “Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi” düzenlenecek. “Edirne Valiliği Seyahat İzin Bürosu” vatandaşlardan gelecek olan seyahat talepleri için 24 saat hizmet verecek. Detaylı bilgi ve her türlü sorunuz için 0284 226 00 20’den “Edirne Valiliği Seyahat İzin Bürosu”na ulaşabilirsiniz. Şehirler arası seyahat yapılan tüm ilçelerdeki kaymakamlıklarca “İlçe Seyahat İzin Kurulları” oluşturuldu ve ilgili ilçe otogarlarında “Seyahat İzin Büroları” kuruldu.

Tüm vatandaşların bulundukları il olan Edirne’de kalmaları esas olmakla birlikte;

1. Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler

2. Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile

3. Özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların

şehirler arası yolculuk yapması “Edirne Valiliği Seyahat İzin Kurulu” izni ile gerçekleştirilebilecek.