Edirne Valisi Kırbıyık'tan Üslup Uyarısı!

Edirne Valisi Kırbıyık'tan Üslup Uyarısı!
Edirne Valisi Kırbıyık, 'Eğer bir valinin önerisiyle ilgili bir tartışma yapılacaksa burada söylenecek ifadelerin belli çizgiler içinde kalması, hem kişilik hakları için son derece önemlidir hem de o kurumların saygınlığı...
Edirne Valisi Kırbıyık, 'Eğer bir valinin önerisiyle ilgili bir tartışma yapılacaksa burada söylenecek ifadelerin belli çizgiler içinde kalması, hem kişilik hakları için son derece önemlidir hem de o kurumların saygınlığı açısından' dedi.

Kırbıyık, valilikte düzenlenen basın toplantısında, hafta sonu Keşan'da gerçekleştirilen Saros Körfezi Çalıştayı'nda tartışmaya açılan 'alan başkanlığı' önerisine gelen eşleştiriye cevap verdi.

Alan başkanlığı önerisinin detaylarını açan ve eleştiriye yanıt veren Kırbıyık, şunları kaydetti:

Biz alan başkanlığıyla ilgili 'çalıştık, hazırladık, sunuyoruz' demedik. Bu bir fikir boyutunda, henüz ete kemiğe bürünmüş çalışması yapılmış, bakanlıklara taşınmış bir iş değil. Sadece konunun tüm taraflarının bilgisi olsun, fikirlerini alalım. Bundan da büyük mutluluk duyduk. Toplantıda destekleyen de oldu, eleştiren de oldu, bu gayet doğal bir şey.

Eleştirilerin Sınır ve Kriterleri Olmalı 

Öte yandan Kırbıyık, yapılan eleştirilerin bir kriter ve sınırlamaları olması gerektiğini altını çizerek, eleştiri yapanlara şu yanıtı verdi:

Dün bir siyasi partimizce Keşan İlçe Başkanlığında bir toplantı yapıldı. Şimdi bir görüşe karşı çıkmak çok doğal, ama bunu yaparken de 'yağma', 'talan', 'peşkeş çekme', 'rant'... Değerli arkadaşlar ne oluyoruz?

Ayrıca bir fikre karşı çıkmanın, yeni modeller önermenin ya da fikir beyan etmenin son derece normal olduğunu belirterek şöyle devam etti:

Ama bir ilin valisinin bir bölgeyle ilgili görüşlerinin altında 'yağma' aramak, 'talan' aramak ifadeleri dikkatle seçerek kullanmak istiyorum, bir özensizliktir, muhataplarımıza yakıştıramıyoruz. Ben burada kamu kurumlarının en üst yöneticisiyim. Siyasi tartışmaların içinde bir aktör değilim. Bundan uzak durmak için de elimden geldiğince özen gösteriyorum ancak bu sorumluluk sadece bana ait değil siyasi aktörlerin de bu sorumluluğu özenle taşıması lazım. Eğer bir valinin önerisiyle ilgili bir tartışma yapılacaksa burada söylenecek ifadelerin belli çizgiler içinde kalması, hem kişilik hakları için son derece önemlidir hem de o kurumların saygınlığı açısından.

Ayrıca Kırbıyık, kendisinden önce çok valinin geldiğini ve kendisinden sonra da geleceğini altını çizerek, Edirne Valiliği'nde kurumsal saygınlığın korunmasının önemine dikkat çekti.

Türkiye Bir Hukuk Devleti 

Gazetecilerin 'bölgedeki bir işletmecinin İl Özel İdaresi'nden ruhsat almadığına yönelik iddialar' sorusuna ise buranın bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

Videolar çekiliyor, basın toplantıları düzenleniyor. En çok videoyu çeken, en çok basın açıklamasının haklı olduğu bir düzende yaşamıyoruz. Hukuksal açıdan herkesin uyması gereken kurallar bellidir. Bir ifade var 'iki tane ultra lüks villa var, şöyle oluyor, böyle oluyor, ona müdahale ediliyor, buna edilmiyor' gibi, bu iddianın sahibi de biliyor ki, bu iki villa da Edirne sınırları içinde değil, Çanakkale sınırları içinde. Çanakkale ilinin tartışması Çanakkale'de yapılabilir. Edirne ilinde yapılması ne ahlaki, ne vicdani ne de doğrudur.