Edirne Valisi Meriç ve Tunca Nehirlerinde Yatak Temizliği Yapılacağını Duyurdu

Edirne Valisi Meriç ve Tunca Nehirlerinde Yatak Temizliği Yapılacağını Duyurdu
Edirne Valisi Kırbıyık, Meriç ve Tunca nehirlerinde, taşkınlara karşı yatak temizliği yapılacağını söyledi. Ayrıca, sedde güçlendirmesi yapılacağını da ekledi.Edirne İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Devecihan Kültür...

Edirne Valisi Kırbıyık, Meriç ve Tunca nehirlerinde, taşkınlara karşı yatak temizliği yapılacağını söyledi. Ayrıca, sedde güçlendirmesi yapılacağını da ekledi.

Edirne İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Devecihan Kültür Merkezi'nde konuşan Kırbıyık, aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarının yatırım programları hakkında görüşmeler yaptı.

DSİ 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök, bir sunum yaparak DSİ yatırımları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Meriç ve Tunca nehirlerinde ıslah çalışması yapılacağını söyledi.

Daha sonra barajların doluluk oranına geçen Yücegök, 2022'de %54'lük bir doluluk oranına karşı, 2023'te bu oranın %47 olduğunu söyledi.

İş 500 Milyonluk Bir İhale ile Verildi 

Öte yandan Vali Kırbıyık, nehir yataklarında temizlik çalışmalarının taşkınları önlemesi adına oldukça önemli olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

Çalışmalar kapsamında Meriç ve Tunca'da yatak temizliği gerçekleştirilecek. Bunun can güvenliğinin korunmasına çok önemli katkısı olacağını değerlendiriyorum. Olası taşkınlara yönelik önemli bir tedbir alınacak. Yine Kanal Edirne'de taş tahkimatı kısımları yapılacak. Meriç Nehri'nde bulunan adacıkların kaldırılması sağlanacak. Büyük ölçekli bir iş. 500 milyonluk bir iş ihale edildi ve işler devam ediyor.

12.5 Kilometrelik Alanda Yatak Temizliği Yapılacak 

İsmi 'Meriç ve Tunca Nehirleri Islahı ve Sedde Tahkimatı' olan projede, iki nehirde toplamda 12.5 kilometrelik bir alanda yatak temizliği ve sedde güçlendirmesi yapılacak. Mevcut seddeler ise yükseltilecek.

Meriç Nehri'ndeki taşkın riskini azaltmayı amaçlayan valilik, önceki yıllarda yapılan Kanal Edirne'de de bazı  imalatları gerçekleştirecek. Kanal Edirne'de; aş tahkimatları, kanal üzerindeki 4 köprünün asfaltlaması, menfez imalatı ve 10 bin metrelik fore kazık (sağlam olmayan zeminlerde kullanılmakta olan bir yapı zemin işlemleridir) imalatı yapılacak.