Edirne'de 24 Mahalleye Atık Yağ Toplama Kutusu Konuldu

Edirne'de 24 Mahalleye Atık Yağ Toplama Kutusu Konuldu
Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Savaş Çerkez, çevre sağlığı ve bitkisel atık yağların insana zarar verdiğini ifade etti.Lavabolara dökülen...

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Savaş Çerkez, çevre sağlığı ve bitkisel atık yağların insana zarar verdiğini ifade etti.

Lavabolara dökülen atık yağların yer altı sularına karıştığını belirten Çerkez, şunları kaydetti:

"Gölleri, akarsuları ve temiz su kaynaklarımızı kirletmekte yine kanalizasyona dökülen atık yağlar, kanalizasyon sistemlerimizin tıkanmasına neden olmaktadır. Bitkisel Atık Yağların kontrolü yönetmeliği gereği atık yağların çöpe atılması veya dökülmesi yasaklanmıştır. Bu kapsamda Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü olarak 24 mahallemize, muhtarlıklara atık yağları biriktirme kapları veriyoruz.

Vatandaşlarımız evlerinde bitkisel atık yağları biriktirerek, en yakın mahalle muhtarlığına getirmeli. Burada toplanan atık yağlar geri dönüşüm tesislerine gönderilecektir."