Edirne'de 41 Ailenin Evi Yenilenecek

Edirne'de 41 Ailenin Evi Yenilenecek
Edirne'de dar gelirli 41 ailenin evi, enerji verimliğini artıracak şekilde yenilenecek.Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu'na bağlı HORIZON 2020 çağrısında hibe alan belediye, Demir Enerji ve...

Edirne'de dar gelirli 41 ailenin evi, enerji verimliğini artıracak şekilde yenilenecek.

Edirne Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Komisyonu'na bağlı HORIZON 2020 çağrısında hibe alan belediye, Demir Enerji ve Sıfır Ayrımcılık Derneği iş birliğinde proje hazırladı.

Projeden faydalanacak ailelerin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Kura çekiminde 41 aileden 127 kişi ve kontrol grubunda yer alacak 44 aileden 125 kişi seçildi.

Proje kapsamında müdahale grubunda bulunan evlerde, ihtiyaca yönelik iyileştirmeler gerçekleştirilecek. Evlerde ısınma ve rutubet gibi termal konfor şartlarında iyileştirmeler yapılacak, yenilemenin ardından aile üyelerinin sağlığında yaşanacak etkiler gözlemlenerek kayıt altına alınacak.

Kontrol grubunda bulunan evlerde ise herhangi bir müdahale olmayacak, sadece proje tarafından şart koşulan sağlık ve termal konfor bilgileri kayıt edilecek.