Edirne'de arabalı sinema keyfi... Kaçırmayın!

Edirne'de arabalı sinema keyfi... Kaçırmayın!
Edirne Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında sinemaya gidemeyen vatandaşlar için arabalı sinema keyfi etkinliği düzenliyor. ‘Aracınla gel; eğlenceye katıl’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte Türk sinemasının...

Edirne Belediyesi, Covid-19 tedbirleri kapsamında sinemaya gidemeyen vatandaşlar için arabalı sinema keyfi etkinliği düzenliyor. ‘Aracınla gel; eğlenceye katıl’ sloganıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte Türk sinemasının en beğenilen filmleri Edirneliler ile buluşacak. Dört farklı günde arabalı sinema düzenlenecek.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle sinemaya gidemeyen Edirneliler, Edirne Belediyesinin düzenleyeceği nostaljik arabalı sinema etkinliğinde buluşacak. Arabalı sinema keyfinin ilki 27 Haziran Cumartesi günü saat 21.30’da başrollerini Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın oynadığı "Selvi Boylum Al Yazmalım" ile başlayacak.

Arabalı sinema keyfinin ikinci gösterimi, 4 Temmuz Cumartesi günü saat 21.30’da Mustafa Kutlu'nun Uzun Hikaye adlı eserinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırılarak sinemaya uyarlanan, başrollerini Kenan İmirzalıoğlu ile Tuğçe Kazaz’ın oynadığı "Uzun Hikaye" ile devam edecek.

Arabalı sinema keyfinin üçüncü gösteriminde ise 11 Temmuz Cumartesi günü saat 21.30’da Hülya Koçyiğit, Kadir İnanır, Halit Akçatepe’nin başrollerini oynadığı "Üç Arkadaş" filmi Edirneliler ile buluşacak.

Dördüncü gösterimde ise 18 Temmuz Cumartesi günü saat 21.30’da, 62. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin yabancı dilde en iyi film dalında Akademi Ödülü aday adayı olarak seçilen "Uçurtmayı Vurmasınlar" isimli filmi gösterime sunulacak.

Arabalı sinema etkinliği Dilaverbey Mahallesi Darül Hadis Caddesi’nde (Eski Keresteciler Sokağı) gerçekleştirecek.