Edirne'de Değerlendirme Toplantısı Yapıldı: '2023'te Birinci Sıraya Yükseleceğiz'

Edirne'de Değerlendirme Toplantısı Yapıldı: '2023'te Birinci Sıraya Yükseleceğiz'
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında arazi toplulaştırmalarına yönelik bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda, Ömer Yılmaz, yapılan çalışmalar...

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık başkanlığında arazi toplulaştırmalarına yönelik bir değerlendirme toplantısı yapıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) 11. Bölge Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda, Ömer Yılmaz, yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

Ayrıca toplantıya DSİ Genel Müdür Yardımcısı Faruk Fıratoğlu, DSİ 11. Bölge Müdürü Faruk Yücegök, DSİ Genel Müdürlüğü Toplulaştırma Daire Başkanı Sinan Demirbaş, köy muhtarları ve firma yetkilileri de katıldı.

Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi Şube Müdürü Ömer Yılmaz, gerçekleştirilen toplantıda, yol güzergah, kanal ve kanalet, tescil çalışmaları, iş bitirme oranı, sınırlara dair düzeltmeler, yer teslimleri ve askı sürecine dair değerlendirmeler yaptı.

Yapılan arazi toplulaştırmasının bölgedeki ekonomiye büyük katkı sağladığını belirten Kırbıyık, şu ifadeleri kullandı:

Bu süreci doğru şekilde yönetebilirsek, sonuçları da çok hayırlı olur. Bu eksiklikleri, aksaklıkları el birliğiyle gidereceğiz. Bu konuda DSİ'ye düşen görevler var. Buranın personel açısından takviyeye ihtiyacı var. Ödeneklerinin arttırılması gerekiyor, bu ölçekteki işlerin bu ödenekle yürütülmesi zor. O noktada sağ olsunlar hem Genel Müdürümüz hem Daire Başkanımız gerekli sözleri sizlerin huzurunda belirttiler. Yine Bölge Müdürlüğünün yapacağı çok önemli işler var. Birincisi, doğru iletişimi, doğru bilgilendirmeyi sağlayabilmek. Süreç içerisinde de bu iletişim kanallarını sürekli açık tutmak gerekiyor. Sizlerle ve vatandaşlarımızla sürekli sahada olmak zorundayız.

'Dijital İletişim Grubu Oluşturulmalı'

Muhtarlarla iletişimin sürekli sağlanabilmesi adına dijital iletişim grubu oluşturmanın son derece yararlı olacağını söyleyen Kırbıyık, eksiklik ve aksiliklerin birlikte çözüleceğini kaydetti:

Ben şundan eminim ki bu çok hayırlı ve faydalı bir iş. Edirne'nin en önemli vasfı biliyorsunuz ki tarım şehri olması. Türkiye'de kişi başına tarımsal hasılada ikinci sırada Edirne. Büyük ihtimal 2023'de birinci sıraya yükseleceğiz. Biz tarımsal hasılada kişi başına düşen, en yüksek geliri elde eden şehirlerden bir tanesiyiz. Önceliğimiz tarımsal üretimdeki verimlilik artışının devam ettirilmesi. Çünkü arazilerimizin tamamı ekilebiliyor. Artık bu şehirde tarımsal anlamda yapılabilen işler belli. Daha sonra tarım arazilerinin arttırılmasını sağlayacağız. İkinci bir ürünle ilgili çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ürün çeşitliliğini sağlayarak, nitelikli ürün artışını sağlayacak yeni tohumlar yeni ürünler denenecek. Hep birlikte tarımsal hasılamızı arttırmanın peşinde olacağız.